Köpt i Sverige

Dansk brännskadades av sin Apple Watch

Apple-klockan på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Erik Mörner.

En äldre dansk man uppger att hans Apple Watch orsakat allvarliga brännskador på armleden. Nu utreder Apple händelsen.

Publicerad Uppdaterad

Incidenten ägde rum den 17 oktober. Danske Jørgen Mouritzen, som nyligen köpt en klocka från Apple, hade åkt ut för att besöka sin lokala flygklubb. När Mouritzen sedan gick på toaletten kände han plötsligt en stark smärta i sin vänstra arm.
– I samma stund kunde jag även känna att det luktade bränt kött, säger Jørgen Mouritzen till danska Ekstrabladet, som var först att rapportera om händelsen.

Smärtan och lukten kom från klockans metallarmband, som enligt Mouritzen ska ha blivit strömförande och glödde på armen. Vittnen som Ekstrabladet har talat med styrker Mouritzens berättelse, och att det inte fanns någonting annat i närheten som kunde ha varit strömförande.

Jørgen Mouritzen lämnade in klockan i den svenska butik han köpt den i, och fick ett löfte om att Apple skulle utreda händelsen. Det har nu gått en månad sedan dess, men Mouritzen har ännu inte fått förklaring till vad som kunnat legat bakom olyckan.
– Jag är väldigt förtjust i klockan och Apples produkter. Och det här beror säkert på ett slumpmässigt och olyckligt misstag. Men jag är ändå förundrad över att Apple gör så lite för att hjälpa sina kunder, säger han till Ektrabladet.

Källa