Nygammalt

Dementerat: "Netflix börjar sälja filmer & serier"

Prenumerationstjänsten Netflix sägs pröva nya grepp för att nå kunder.

Publicerad Uppdaterad

UPPDATERING: Uppgifterna har dementerats.

Ända sedan netflix startade har det handlat om prenumeration. Redan innan streamingtjänsten såg dagens ljus prenumererade folk på dvd-filmer i hyrformat via posten (ungefär som Lovefilm körde här i Sverige ett tag). Men nu verkar de pröva nya grepp.

Telegraph berättar att Netflix i England börjat prata med operatörerna om ett samarbete kring försäljning av filmer och TV-serier styckvis. Uppgifterna har sedan dess dementerats.

Smidigt lösning
Det betyder såklart inte att streamingtjänsten kommer att försvinna, men det ger ändå nya möjligheter för oss konsumenter. Säg att du bara vill ha en tjänst och redan är påhakad till Viaplay eller HBO Nordic, men samtidigt är väldigt sugen på att se vad Netflixserien Stranger Things går ut på. Då skulle en sån här lösning vara rätt smidig (och något HBO skulle behöva ta efter omgående eftersom de inte verkar vilja styra upp sin egen streamingtjänst). Samtidigt kan det fungera som en sluss in till betalande prenumerant om det visar sig att du gillar vad Netflix gör i film- och serieväg.