Färgglada plattor

Det här visar Samsung upp i natt

I natt håller Samsung storhov i New York där det ska visas upp produktnyheter. Vi har kikat lite på vad som förväntas av eventet.

Publicerad Uppdaterad

18.00 lokal tid ikväll, det vill säga runt midnatt svensk tid, slår Samsung upp portarna till ett jätteevent i New York där nya produkter ska visas upp. Men exakt vad är det? Den egentligen enda informationen som kommit ut är den inbjudan som dök upp i mitten av maj (se bilden ovan) med texten Tab into color.

Det har ryktats om att Samsung har minst en surfplatta med Oled-skärm på gång och givetvis är det den serien som kommer stå i fokus under lanseringen. Samtidigt har det varit oväntat tyst kring det hela och vad vi kan tänkas få se. 

En eller flera surfplattor med Oled (eller rimligen Super Amoled när det ändå kommer från Samsung) är en sak. Men utöver att Oled-skärmar i flera års tid har varit något dyrare än vanliga skärmar och hyfsat svåra att få upp i storlek (innan tv-apparater med Oled dök upp) kan vi alltid spekulera i vad det innebär. En ny typ av skärm (för surfplattor åtminstone) är en sak, men kommer Samsung introducera något mer och hur kommer de att positionera plattorna? Samsung har ju redan Pro-segmentet med tolvtumsbjässarna Tab och Note Pro som ett slags verktyg för ”creative professionals” enligt Samsung själva. Innebär Oled-plattorna en ny generation av såna plattor eller kommer de vara mer inriktade mot mediekonsumtion?

Samtidigt är det inget som säger att plattor kommer att vara det enda på menyn för kvällen. Samsung själva vinklar det stenhårt mot surfplattor, så rimligen får vi inte se någon Galaxy F riktigt ännu. Däremot har det ju dykt upp en surfplatta med 4k-upplösning rätt nyligen som alltid skulle kunna presenteras i mer fysisk form (kanske till och med som en del i Oled-serien?). Kanske satsar Samsung lite mer på att deras surfplattor ska fungera som en slags hemmahub för mobil hälsa, då de ändå hade ett större event centrerat kring det rätt nyligen. Ett långskott är även att vi kan få se surfplattor med Tizen, nu när Samsung ändå släppt sin första telefon med systemet och uppdaterat sin första Gear-klocka till systemet.

En sak är i alla fall säker. Det var länge sedan som det var så pass tyst kring ett event. Har Samsung lyckats hålla locket på för något riktigt intressant eller slutar det ”bara” med en vanlig surfplatta som har Oled-skärm? I natt vet vi mer och Mobil finns på plats för att ge er några första intryck av allt som presenteras.