Förinstallerad ljudbok i mobilen

Ljudböcker i mobilen blir allt vanligare, och nu marknadsför sig ljudboksföretaget Storytel genom att förinstallera boken Handel med döden av Simon Kernick i 8000 Sony Ericsson-telefoner.

Publicerad Uppdaterad

Storytel hette tidigare Bokilur, och lever på att sälja ljudböcker till mobiler. Till skillnad från andra ljudböcker som man köper som MP3-filer strömmar man med Storytel ljudet från en server. Storytel har ett antal abonnemangsformer, där datatrafiken ingår.

För att marknadsföra sig har man nu förinstallerat sin programvara med boken "Handel med döden" av Simon Kernick i 8000 exemplar av Sony Ericssons mobilmodeller K660 och W890. Telefonerna med den förinstallerade boken säljs tillsammans med mobilabonnemang från Tele2.

- För en köpare som tänkt skaffa ny mobiltelefon tror vi att vårt och Tele2:s erbjudande kan vara väldigt intressant. Förutom att du får en bra ljudbok utan extra kostnad så öppnas dina ögon till en helt ny värld av ljudböcker på ett mycket enklare och smidigare sätt än via mp3- eller CD-spelare, förklarar Jonas Tellander på Storytel.