Ändrat utseende

Första bilderna på Ice Cream Sandwich

Bild: Rootzwiki.com

Nästa version av Android ska minska skillnaderna mellan mobiler och surfplattor. Nu verkar de första bilderna ha dykt upp.

Publicerad Uppdaterad

Av uppenbara skäl är det till större delen bara utseendemässiga förändringar i Ice Cream Sandwich (ICS) som framgår av bilderna. Bland annat kan man se att en blå nyans har ersatt den gröna färgen som är vanlig i Gingerbread. 

I nedre högra hörnet har det tillkommit en ikon som ser ut att kunna användas för att växla mellan olika appar och funktioner, istället för att trycka på och hålla inne Hem-knappen. I Honeycomb, som är den nuvarande versionen av Android för surfplattor, finns en liknande knapp som alltid visas i skärmens nederkant.

Det har förekommit uppgifter om att ICS skulle innebära att standard-knapparna under skärmen skulle bli överflödiga och att kommande telefoner bara skulle ha en list med knappar i skärmens underkant, på samma sätt som vissa surfplattor. På de bilder som nu publicerats finns dock inget som direkt tyder på att alla fysiska knapparna är på väg att bli överflödiga. 

Även Gmail-appen ska ha fått ett förändrat utseeende, men någon bild på den har inte publicerats. Dessutom uppges att ett panorama-läge har tillkommit bland kamerafunktionerna.

Bild: Androidpolice.com