Blir bättre

Första intrycket: Toshiba Excite Pro

Kameran i Toshiba Excite Pro är en av få på surfplattor som faktiskt har fotolampa.
Toshiba Excite Pro har bra anslutningsmöjligheter.

Toshibas Androidplatta ger inget bra första intryck, men när vi verkligen börjar använda plattan blir vi betydligt mer positivt inställda.

Publicerad Uppdaterad

Det första som händer när jag kör igång plattan och loggar in är att ett 20-tal appuppdateringar laddas ner och samtidigt kommer även uppdateringen av operativsystemet till Android 4.3 som jag raskt tackar ja till.

Det var formgivningen och materialvalen som gjorde mig skeptiskt till surfplattan när jag först öppnade förpackningen. Med grå plast på baksidan är den inte särskilt vacker, men ju mer man upptäcker i funktionsväg desto mer välvilligt inställd blir man så klart. Anslutningsmöjligheterna är goda och bakom en lucka finns micro-sd-kortplats liksom hdmi och mikro-usb. Laddningen däremot sker via en egen specialkabel.

Toshiba Excite Pro
Toshiba Excite Pro har bra anslutningsmöjligheter.

När plattan är uppladdad, uppdaterad och igång börjar jag gilla den. Skärmen är bra och utöver de appar Google erbjuder skickar Toshiba med bland annat Officeprogram och e-bokläsare. Google själva presterar bättre när det gäller mjukvara och deras appar Play Tidningskiosk, Google Plays egna bokaffär och andra appar ger nog mera, men Toshiba Excite Pro tycks i alla fall ge en bra grund för en positiv upplevelse.

Fakta Toshiba Excite Pro
Mått: 261 x 179 x 10,5 mm
Vikt: 630 gram
Operativsystem: Android 4.3
Skärm: 10,1 tum, IPS LCD, 2560 x 1600 pixel
Processor: Fyrkärnig ARM Cortex A15 MP
Arbetsminne: 2 GB
Lagringskapacitet: 16/32 GB
Pris: ca 3900 kr