Första intrycket av Samsung L700

Samsung L70 är den sortens telefon som känns rätt alldaglig och ointressant, ända tills man ser prislappen. För 1300 kronor är det en av de billigaste 3G-telefonerna på marknaden, ändå ger metallskalet den en känsla av kvalitet och stil.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har rätt många telefoner i candybar-format med metallskal, men få lär bli lika storsäljande som denna. För det är ju faktiskt en 3g-telefon för 1300 kronor, metallskalet till trots.

L700b_l.jpg

Det yttre har man i alla fall inte snålat på. Telefonen ser inte billig ut någonstans, och knapparna är om något skönare att använda än på många dyrare Samsung-modeller. Till designen påminner den mycket om Nokias storsäljare 6300, men den hade bara gsm. Och den är i dag, 2 år efter lansering, fortfarande dyrare än vad L700 är.

L700c_l.jpg

Besparingarna märks mer på insidan av telefonen. Skärmen är visserligen hyggligt stor på 2,1 tum, men upplösningen är låga 176 x 220 pixlar. Det medför bland annat att webbläsaren helst bör hålla sig till mobilanpassade sidor.

L700d_l.jpg

Vill man ha Internet i mobilen är alltså detta inte rätt val, men annars har den en hygglig uppsättning basfunktioner. Musikspelaren fungerar bra, även om ett par bättre lurar och en 3,5 mm-adapter rekommenderas om man vill seriöst lyssna på musik. Kameran är på 2 megapixel med fotolampa vilket kan duga för husbehov. Och telefonen har 3g-kamera för videosamtal.

Ett fullständigt test av telefonen kommer så småningom på webben och i papperstidningen.

Typ: 3G, fyrbands-gsm

Mått: 109 x 46 x 12,8 mm

Vikt: 107 g

Skärm: 2,1 tum

Kamera: 2 megapixel med fotolampa

Pris: 1300 kr