Ghost Drone

Flygande drönare styrs med mobilen

Mobilstyrda Ghost Drone kan flyga förprogrammerade rutter automatiskt.

Publicerad Uppdaterad

Ghost Drone heter ett projekt som är igång på den kinesiska gräsrotsfinansieringssajten Demo Hour. Det handlar om en radiostyrd helikopter med fyra rotorer, där styrningen sker genom en mobiltelefon.

Upplägget och designen för Ghost Drone är inte helt olik AR Drone, som också är en radiostyrd quadrokopter som styrs med mobilen. Medan AR DRone är utrustad med en kamera som skickar en direktsänd ström till AR Drone-användaren, så är Ghost Drone istället försedd med en plats på undersidan där en actionkamera kan monteras fast.

Ghost Drone bjuder dock på en del spännande funktioner som AR Drone inte gör. Det ska nämligen gå att ställa in i appen så att Ghost Drone kan flyga förprogrammerade rutter automatiskt. Du väljer på en karta vart enheten ska flyga och med hjälp av en inbyggd GPS navigerar dronen sedan dit av sig själv - förutsatt att batteriet räcker hela vägen.

Batteriet har för övrigt en kapacitet på 2 600 miliamperetimmar. Förutom mobil och dron används även en dedikerad wifi-router för att ansluta till drönaren. Routern medföljer vid köp av drönaren. Priset ligger på motsvarande strax under 3 000 kronor.

Källa