För 260 miljoner dollar

Fossil vill utmana Apple Watch - köper Misfit

Klocktillverkaren Fossil fortsätter sin stortsatsning på smarta prylar. Nu köper man upp startupföretaget Misfit.

Publicerad Uppdaterad

Misfit har gått från att vara ett crowdfundingprojekt till att bli en stabil spelare på marknaden för aktivitetsarmband. Nu står det klart att nästa steg för företaget är att bli en del av klocktillverkaren Fossils verksamhet.

Fossil gick nyligen ut med att man ska börja göra Android Wear-klockor. Syftet med Misfits-uppköpet ska vara att integrera den teknik och kunskap om kroppsnära enheter som startupföretaget besitter. På så sätt slipper Fossil ägna tid och stora kostnader åt forskning och utveckling, och kan snabba på produktionen av nya enheter tänkta att konkurrera framför allt med Apple Watch.

Under 2016 planerar urtillverkaren att använda Misfits teknik i sexton av sina varumärken, bland annat till smarta klockor som görs under namnen Fossil och Skagen.

Men göretaget ser inte bara affären som en möjlighet till att ta fram nya produkter. Man överväger även att lansera helt nya varumärken eller söka partnerskap med andra aktörer inom områden som till exempel musik, hälsa och omsorg, skriver Apple Insider.

Affären beräknas finaliseras i slutet av 2015, förutsatt att den godkänds av konkurrensmyndigheter i USA. 

Källa