Nya bevis i rättegången:

"Galaxy S bättre om den liknar Iphone mer"

I USA fortsätter den rättsliga kampen mellan mobiljättarna Apple och Samsung. Nytt bevismaterial visar att Samsung ansåg att deras Galaxy S skulle varit bättre om den var mer som en Iphone.

Publicerad Uppdaterad

I dag lyckades Apple få ett 132-sidigt dokument från 2010 framlagt som bevis i den pågående rättegången mot Samsung. Den läckta, interna rapporten målar upp en bild av att Samsung erkänner att använderupplevelsen hos Apples Iphone är överlägsen den hos sin egen Samsung Galaxy S. 

Rapporten visar även på förändringar som behövs göras för att Samsung ska förbättra sina produkter i jämförelse med Apples, skriver All Things Digital.

I de flesta fall uppgick dessa "anvisningar för förbättringar" i att lägga till egenskaper där Apples användargränssnitt ansåg vara bättre. Man ringar även in exempel där Samsungs gränssnitt är mer komplext och svårhanterligt i jämförelse med konkurrentens.

Enligt The Verge är det i dagsläget lätt att visa på områden där både Ios- och Android-ingenjörer lånat från varandra när det gäller ny idéer om funktionalitet. Men de läckta dokumenten visar precis hur Samsung syftade till att efterlikna Apples användarupplevelse år 2010.

Rättegången  mellan Apple och Samsung är planerad att fortlöpa till oktober. Apple hävdar att Samsung har gjort intrång på både design och patent, och begär 2,5 miljarder dollar i skadestånd från det sydkoreanska företaget.

Mobil har tidigare rapporterat att Apple vill att Samsung ska bestraffas för man ska ha försökt påverka domstolen på ett otillåtet sätt. Detta efter att Samsung vänt sig till media med material som man inte fått använda som bevis.

Samsung-dokumentet som nämns artikeln finns att ladda ner här.