Efterlängtad efterföljaren här

"Galaxy S3 viktigaste Android-släppet"

I dag släpps hett efterlängtade Samsung Galaxy S3. Mobil har varit i kontakt med flera återförsäljare, som berättar att man aldrig tidigare sett ett så stort intresse vid ett Android-släpp. "Är man snabb kommer man kunna hitta en Samsung Galaxy S3 i butik i dag, men de kommer att gå åt snabbt", säger Patrik Granström, försäljningschef på Telia.

Publicerad Uppdaterad

Efter en lång väntan är det alltså dags i dag - Samsung Galaxy S3 släpps till försäljning. “Flaggskeppet från Samsung bjuder på extra allt i alla avseenden, vilket gör den bättre än det mesta”, skriver Mobils Daniel Hessel i sin recension av telefonen.

Samsung Galaxy S3 skapade historia redan innan den släpptes, eftersom den kommer att bli den mest sålda telefonen någonsin vid release. Veckan innan släppet hade nio miljoner enheter förbeställts, vilket får S3 att slå Iphone 4S:s gamla rekord på fyra miljoner sålda enheter inom tre dagar efter release, skriver Daily Mail.

Mobil har varit i kontakt med några svenska återförsäljare, som bekräftar att intresset för Samsung Galaxy S3 har varit rekordstort när det gäller förbeställda telefoner. Så stort att vissa har svårt att matcha efterfrågan på telefoner mot leveranserna från Samsung.

Och den som hoppas kunna lägga vantarna på en S3 i butik utan ha beställt ett exempar får skynda sig.

Patrik Granström, försäljningschef på Telia:

Hur ser ert bestånd ut inför släppet av Samsung Galaxy S3?

- Efterfrågan är högre än tillgången på Samsung Galaxy S3-telefoner.  Är man snabb kommer man kunna hitta en Samsung Galaxy S3 i butik i dag, men de kommer att gå åt snabbt, säger Patrik Granström.

Hur har intresset varit om man jämför med andra telefoner?

- Det här är största trycket vi har sett, förutom vid Iphone-släppen, säger Patrik Granström.

Erik Hörnfeldt, pressansvarig på Tre:

Hur har efterfrågan på Samsung Galaxy S3 varit?

- Efterfrågan är stor, men det känns som att allt är under kontroll. Alla som har förbeställt en Samsung Galaxy S3 kommer få ett exemplar. Till en början kommer vi bara ha den vita Marble White-varianten, men vi ska få in den blå varianten på måndag nästa vecka, säger Erik Hörnfeldt. Det är bara att säga grattis till de som får en bra mobiltelefon, fortätter han.

Jessica Wallin, pressansvarig på Elgiganten:

Har era kunder varit intresserade av Samsung Galaxy S3 inför släppet?

- Samsung Galaxy S3 är i särklass det viktigaste Android-släppet vi har sett hos våra kunder. Vi märker också att lanseringsdatum blir allt viktigare, allt fler kunder vill vara ute tidigt med det senaste, säger Jessica Wallin.

Kommer alla kunna få en Samsung Galaxy S3 hos er?

- Samsung har sagt att man inte kommer kunna leverera för att möta efterfrågan. Om beståndet av telefoner räcker eller inte kan jag inte svara på, men alla som inte får en telefon kommer självklart kunna beställa igen, säger Jessica Wallin.

Linnéa Efraimsson, presskontakt Siba:

Vad kan du säga om intresset för Samsung Galaxy S3?.

- Intresset för Galaxy S3 är stort. Det märker vi dels genom antalet förhandsbokningar men också genom att många kunder hör av sig med  frågor om  den nya telefonen. Det är helt klart en av årets större releaser, säger Linnéa Efraimsson.

Hur ser det ut med tillgången inför releasen imorgon (läs i dag)?

- Vi är nöjda med tillgången inför releasen. Alla som har förhandsbokat  telefonen kommer att kunna få den på releasedagen och vi kommer att ha telefonen  för försäljning i samtliga SIBA-butiker, säger Linnéa Efraimsson.

Hans Jochens, CEO på Katshing.se

Hur har intresset varit hos katshings kunder?

- Intresset är stort och vi har en stor andel förhandsbokningar. Vi har i princip lika många förhandsbokningar på S3 som vi sålt Iphone sen vi började boka, säger Hans Jochens.

Hur ser ert telefonbestånd ut inför släppet?

- Då det just nu är stora allokeringar på S3 så vet vi inte riktigt när vi får allt vi behöver, det är framförallt den blåa som är problem. Hos oss så har alla som bokat köplats och kommer få i den ordning som vi får leveranser, säger Hans Jochens.