Efter lanseringen

Galaxy S4 jämfört med konkurrenterna

HTC visade nyligen upp sin HTC One och Sony lanserade Xperia Z tidigare i år. Vi tittar närmare på hur de modellerna står sig mot nya Samsung Galaxy S4 och vad du som funderar på en S4 ska tänka på.

Publicerad Uppdaterad

Det är tydligt att Samsung Galaxy S4 främst liknar föregångaren S3, vilket ju heller inte är någon överraskning. Om HTC med sin HTC One  sticker ut i mängden med hjälp av sin aluminiumformgivning och gränssnittet HTC Sense så är vattentåligheten och skärmen, samt kanske även designen Xperia Z:s styrkor.

Läs mer: Våra första intryck av S4:an

Samsung har inte mycket att sätta emot de två konkurrenterna när det gäller formgivning och materialval. Plasten i Galaxy S4 är visserligen lite mer sober i sitt uttryck än man känner att Galaxy S3 är, men det är ändå stor klasskillnad till konkurrenterna.

Webb-tv: Mobil kollar in Samsung Galaxy S 4

Den främsta anledningen för den som idag har S3 och funderar på att uppgradera är skärmen. Där märker man oerhört stor skillnad och skärmen i Galaxy S4 står för den enskilt största förbättringen. Sedan bygger man egentligen vidare på det man startade i Galaxy S3 med möjligheten att styra telefonen med ögonen, eller snarare få telefonen att genom att den iakttar dig själv förstå vad det är du vill göra utan att du behöver agera.