Rykte:

"Galaxy S4 kan få Qualcomm-processor"

Samung Galaxy S4 ser inte ut att få företagets egna nästa generations processor. Istället är det troligast att den utrustas med samma som sitter i den nyss lanserade konkurrenten HTC One.

Publicerad Uppdaterad

Spekulationerna har antytt att det kommande flaggskeppet Samsung Galaxy S4 kommer att vara den första mobilen som får den ännu icke produktionsklara Exynos 5 Octa-processorn. Nu finns det indikationer på att Samsung istället väljer en av Qualcomms nya Snapdragon-processorer.

Tidigare i februari snappade Droidlife upp ett benchmark-resultat från en hittills okänd Samsung-mobil. Testfaktan på sajten Nenamark visar att mobilen har en skärmupplösning på 1920x1080 pixel och en Qualcomm Adreno 320 GPU. Enligt Droidlife var den listade processorn en Qualcomm Snapdragon 600, samma som sitter i det nyss lanserade kraftpaketet HTC One.

Det kanske mest intressanta i sammanhanget är testmobilens modellbetäckning SCH-I545. När Samsung Galaxy S3 hamnade hos telekomföretaget, och tillika mobiloperatören, Verizon så fick den modellbetäckningen SCH-I535. Alla Samsungs mobiler hos Verizon har på senare år haft betäckningar som börjar med ”SCH”, exempelvis har Galaxy Nexus SCH-I515 och Note 2 har SCH-I605.

Nu har den koreanska Digital Times spett på spekulationerna ytterligare. Enligt publikationen har Octa-processorn problem med strömkonsumtionen och det är osäkert om Samsung hinner åtgärda det innan lanseringen av Galaxy S4