Ooooooooooh

Google har släppt Android O

Google har just släppt den första versionen av Android O. Här är nyheterna.

Publicerad Uppdaterad

Bland de främsta nyheterna i Android O finns uppdaterade appaviseringar, smart autoifyll av formulär, möjligheten att se film i ett fönster över andra appar, anpassade ikoner och en hel del annat. Ryktena vi rapporterade om visade sig alltså stämma väldigt bra. När nu Google släppt den första versionen av Android O får vi en försmak av vad den nya versionen som tros hamna i de första telefonerna i höst har att erbjuda. Troligen kommer Google berätta mer om Android O under utvecklarkonferensen Google I/O i maj.

Uppdateringarna av appaviseringar innebär bland annat att du som användare kan snooza en avisering för att bli påmind vid ett senare tillfälle. Det kommer även märkas om en avisering avvisats av användaren eller av appen i sig. 

De flesta av nyheterna som Google släpper idag har att göra med hur utvecklare gör appar snarare än vilka nya funktioner som faktiskt kommer användare till del. Det talas till exempel om att färger och typsnitt hanteras på nya sätt. Hela listan med de nya funktioner Google introducerar hittar du här. Mer väntar vi oss att få veta under Google I/O 17 maj.

Källa