Annons

Version 3.1 nu i Play Store

Google keep får taggar

Googles anteckningsapp Keep har äntligen fått ett bättre sätt att organisera anteckningarna.

Publicerad Uppdaterad

Google Keep har länge varit ett trevligt alternativ till anteckningsappar som Evernote och Onenote, men en del funktionalitet har man allt saknat.

Nu har Google uppdaterat appen till version 3.1, och ett av de största kvarvarande hålen har nu täppts till. Nu kan man nämligen tagga anteckningar med etiketter, som man sedan kan sortera dem efter. Tidigare var färgkodning det enda sättet att sortera anteckningarna på. Appen har ett antal färdiga standardetiketter men du kan fylla på med flera egna.

En till nyhet är att man kan sätta återkommande alarm på anteckningar. Påminnelser har funnits tidigare, men nu kan du alltså sätta dem till att till exempel återkomma en gång i månaden eller om året.

Den förra uppdateringen av Keep, till 3.0, lade till möjligheten att dela anteckningar mellan användare. Det är när detta skrivs den versionen som är tillgänglig för svenska användare i Play Store. Förmodligen har den nya versionen ännu inte översatts till svenska, och kommer att dyka upp till svenska användare inom kort.

Om vi nu bara kunde få möjlighet att märka dokument i Google Drive med etiketter också, Google?