Läs testet

Smarta hemmet

 • Ett Indigogo-projekt vill lansera en blomkruka som laddar din mobiltelefon hjälp av fotosyntes.

 • Nokia vill storsatsa inom digital hälsa genom att köpa franska Withings.

 • Både Samsung och LG kommer snart ut med egna kameror som ska filma i 360-grader. Tanken är att du ska kunna se filmerna i ett vr-headset, men vi har testat två vr-kameror som filmar i 360-grader redan nu.

Rykte:

Google utvecklar Android-klocka

Kampen om vad du ska bära kring din handled hårdnar. Enligt uppgifter håller nu teknikjätten Google på att utveckla en egen smart klocka med Android som operativsystem.

Publicerad:

22 mar 2013 - 10:08

Uppdaterad:

22 mar 2013 - 10:08

Ryktena om att Google håller på att ta fram en egen smart klocka kommer bara några dagar efter att en toppchef hos Samsung bekräftat att företaget utvecklar en handledsklocka med vissa smartphone-funktioner

Sedan tidigare finns också spekulationer om att Googles storkonkurrent Apple håller på att ta fram en smart armbandsklocka med Ios.

"Utvecklas av Android-avdelningen"

Förhandsinformation om Googles smart klocka är knapphändig, men intressant är att Google bestämt att det är Android-avdelningen, och inte mer experimentella Googe X-teamet, som ska stå för utvecklingen av klockprojektet. Detta ses som ett tecken på att Google ser stor potential i projektet, skriver Financial Times. Ett tänkbart scenario är att Google kommer att sälja klockorna via Google Play-butiken, där man redan  i dag kan köpa Nexus-enheter i vissa länder.

Precis som flera mobil.se-läsare har påpekat så finns det smarta klockor på marknaden redan nu, exempelvis Sony Smartwatch, som testades av Mobil under våren 2012.

Även Motorola, som ägs av Google, har också haft liknade klockprodukter (Motoactv). Nu spekuleras det i att Google kommer kunna dra nytta av Motorolas tidigare erfarenheter av smarta klockor när man själva ska ta fram en produkt.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Senaste apptestet

Hetaste tillbehöret

 • Superhjälterollspel med plottrigt gränssnitt

  På senare år verkar det dyka upp superhjältar runt varje hörn. Det gäller inte bara i biosalongen, även på spelfronten har det varit ett rejält uppsving. Men det är inte alltid spelen lever upp till respektive films kvalitet.

  3 maj 2016 - 10:28
 • Oldschool

  En utvecklare har hackat Apple Watch så att den kan köra Windows 95.

  3 maj 2016 - 08:00
 • Mobil 5/2016

  Iphone-test, en hel specialtidning om LG och LG G5 samt vår jämförelse av smartphones under tusenlappen hittar du i Mobil nummer 5.

  3 maj 2016 - 07:08

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!