Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Rykte:

Google utvecklar Android-klocka

Kampen om vad du ska bära kring din handled hårdnar. Enligt uppgifter håller nu teknikjätten Google på att utveckla en egen smart klocka med Android som operativsystem.

Publicerad:

22 mar 2013 - 10:08

Uppdaterad:

22 mar 2013 - 10:08

Ryktena om att Google håller på att ta fram en egen smart klocka kommer bara några dagar efter att en toppchef hos Samsung bekräftat att företaget utvecklar en handledsklocka med vissa smartphone-funktioner

Sedan tidigare finns också spekulationer om att Googles storkonkurrent Apple håller på att ta fram en smart armbandsklocka med Ios.

"Utvecklas av Android-avdelningen"

Förhandsinformation om Googles smart klocka är knapphändig, men intressant är att Google bestämt att det är Android-avdelningen, och inte mer experimentella Googe X-teamet, som ska stå för utvecklingen av klockprojektet. Detta ses som ett tecken på att Google ser stor potential i projektet, skriver Financial Times. Ett tänkbart scenario är att Google kommer att sälja klockorna via Google Play-butiken, där man redan  i dag kan köpa Nexus-enheter i vissa länder.

Precis som flera mobil.se-läsare har påpekat så finns det smarta klockor på marknaden redan nu, exempelvis Sony Smartwatch, som testades av Mobil under våren 2012.

Även Motorola, som ägs av Google, har också haft liknade klockprodukter (Motoactv). Nu spekuleras det i att Google kommer kunna dra nytta av Motorolas tidigare erfarenheter av smarta klockor när man själva ska ta fram en produkt.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!