Lyxtelefonen offentliggjord

Här är Samsungs vikbara smartphone W2018

Samsungs lyxiga vikbara smartphone W2018 har nu offentliggjorts i samband med ett event i Kina. Konceptet med så kallade flip phones lever och frodas i Asien, och den här enheten är rena lyxluren i segmentet.

Publicerad Uppdaterad

Det kan te sig en aning underligt för oss i Europa att någon skulle vilja ha en så kallad flip phone 2017. Men i Asien är konceptet fortfarande superhett, och har även hängt med i smartphone-svängarna. Samsungs W2018 är ett ypperligt exempel på den saken, då det handlar om en renodlad lyxtelefon som sannolikt får ett mycket saftigt pris. Tycker du att Iphone X är löjligt dyr så kan vi förtälja att den här enheten lär få en prislapp på motsvarande minst 25 000 kronor. Priset är förvisso inte avslöjat ännu, men med tanke på att föregångaren kostade just 25 000 kronor och med tanke på att den här utgåvan är en jubileumsversion, så lär ett lägre pris än så vara orimligt att vänta sig. 

Dubbla 4,2-tumsskärmar

Telefonen har två 4,2-tumsskärmar, varav en är av AMOLED-typ och båda har full HD-upplösning. Under skalet sitter en Snapdragon 835-processor tillsammans med hela 6 GB arbetsminne och på lagringssidan kan man få telefonen med upp till 256 GB utrymme. Telefonen kör Android Nougat och har ett batteri på 2 300 mAh. Bakkameran har en upplösning på 12 megapixlar och frontkameran har en upplösning på 5 megapixlar. TIll en början är telefonen avsedd uteslutande för den kinesiska marknaden, och vad det finns för planer efter det är i nuläget oklart. 

Källa