Hemmabyggd mobil nu i butik

Den låg länge på utvecklingsbordet, men nu har israeliska bolaget Modu fått ut sin mobil i butik. Det speciella är att du kan bygga och anpassa den precis som du vill.

Publicerad Uppdaterad

Modu liknar inga andra mobiltelefoner och den behöver inte ens vara en mobiltelefon. Istället är Modu, världens minsta mobiltelefon och till den kan du koppla allt möjligt för att anpassa telefonen till dina önskemål. Det finns flera olika designmässigas skal att använda och tillbehör som kan hängas på i form av moduler gör att telefonen får helt nya funktioner.

Du kan plugga in grundmodulten som en kasset i olika hylsor och på det sättet så att säga ladda telefonen med fler funktioner. Det finns en hylsa för att göra den till en gps-mobil, en annan för att få funktionerna i en riktigt bra musikmobil med högtalare, eller kanske omvandla den till en liten bärbar dator.

Utöver de här mer spektakulära hylsorna finns även enklare modeller vars främsta syfte är att lägga till knappsats och skal till den lilla telefonen som i sitt grundutförande inte ens har knappar.

Modu har nu börjat säljas i Israel och kostar enligt israeliska mobilsajten Mobo motsvarande 1000 kr när man köper den tillsammans med en av de enklare hylsorna.

Källa