Firmware-uppdatering inom kort

HTC One får kamerauppdatering

"Jag kan rakt upp och ner säga att One är den snyggaste Androiden till dags datum, ja kanske till och med den snyggaste mobilen någonsin", skriver Mobils David Boda om HTC One.
HTC uppger att man har integrerat 4GL/TE-antennerna direkt i telefonens aluminiumskal, som är utskuret ur ett enda block.
HTC One bjuder på en förvånansvärt tydlig stereoeffekt - även när man lyssnar på exempelvis musik utan hörlurar.
Mobilen är ganska tunn och lätt men känns fortfarande stadig i handen och den rundade baksidan kombinerat med de rakare sidorna ger ett bra grepp, den blanka ytan till trots.
Känsla för detaljer. HTC One är genomarbetet när det gäller designen.
Ones kamera-app är en fröjd att använda. Den är väldigt enkel, många av inställningarna, exempelvis effekter kommer man åt direkt från "sökaren" och de går även att finjustera samtidigt som man ser effekten "live".
HTC One har en massa smarta kamerafunktioner, men på grund av det begränsade pixelantalet (4) kan exempelvis landskapsbilder vara oskarpa när man tar en närmare titt på en större skärm.
Testbild från kameran(Klicka på bilden för att se den i full storlek)Större landskapsmotiv är inte HTC Ones starkaste kort, kamerans pixelantal räcker helt enkelt inte till, något som tydligt märks i detaljerna.
Testbild från kamera(Klicks på bilden för att se den i full storlek)Här har vi zoomat en del av samma testbild till hundra procent. Märk hur pass pixlig antennen i fråga blir när man granskar bilden lite närmare.
Uppdaterade gränssnittet Sense 5 har ett mycket sobrare utseende än tidigare versioner av Sense.
Blinkfeed är en av funktionerna i nya Sense 5. Enkelt beskrivet är Blinkfeed en nyhetssammanfattare i form av paneler i diverse storlekar. Här samlas allt från nyheter, till dina vänner och bekantas posteringar från Facebook och Twitter. Upplägget påminner mycket om "tiles"-tänket som man återfinner i Windows Phone 8.

HTC:s kommande flaggskepp HTC One har fått tuff kritik för sina "ultra-pixlar". Nu ska HTC rulla ut en uppdatering till telefonen som förbättrar kameran.

Publicerad Uppdaterad

HTC har fått en hel del kritik för sin egenutvecklade bildsensor med förstorade pixlar, så kallade "ultra-pixlar".

"One har endast en 4-megapixelkamera vilket ska resultera i att den tar in mycket ljus, något som blir en fördel när man fotograferar under mörkare omständigheter. […] Där kameran tyvärr fallerar är i detaljerna. Tar man en landskapsbild som inte bara innefattar en stor gräsplätt så får man problem och då handlar det inte om färgerna som generellt är fint representerade", skrev Mobils David Boda i sin recension av telefonen

Mobil.se har tidigare skrivit om en ny firmwareuppdatering som bland annat ska förbättra den kritiserade kameran. Nu kommer uppgifter om att denna firmwareuppdateringen är på väg börja rullas ut. 

Utökad dynamsikt omfång

Bland annat ska uppdateringen förbättra brusreduceringen vid inspelning av slowmotion-video, utökat dynamiskt omfång vid HDR-bilder samt förbättrad ljudinspelning till dina Zoe-klipp. Med HTC Zoe aktiverat i HTC One kan du spela in tre sekunders-klipp när du fotograferar. Dessa korta filmklipp kan sedan sättas samman i små sammanfattningar i vad HTC beskriver som ett "levande bildgalleri". 

Enligt uppgifter väntas firwareuppdatering komma till den internationella versionen av HTC One inom kort. I Sverige visar en snabb koll med operatörer och butiker att HTC One väntas klar för försäljning i början av maj.