Evo 3d

HTC:s första 3d-mobil lanserad

Som väntat lanserade HTC sin första 3d-mobil under CTIA-mässan i Florida. Den är bland annat utrustad med dubbla kameror och en skärm som inte kräver 3d-glasögon.

Publicerad Uppdaterad

Den 3d-mobil som HTC nu lanserar under namnet Evo 3d är en vidareutveckling av den tidigare modellen Evo, som kan sägas vara en amerikansk motsvarighet till HTC Desire HD. Skärmen är på 4,3 tum, det är med andra ord en stor mobil. Till skillnad från tidigare modeller från HTC är det här en skärm som kan visa bilder och video i både 2d och 3d. Skärmens upplösningn är 540x960 bildpunkter.

När man använder de båda kamerorna som sitter på telefonens baksida för att ta 3d-bilder blir upplösningen 2 megapixel. Nöjer man sig med en 2d-bild använder man en av de båda 5-megapixelkamerorna och får då en bild med dess maximala upplösning.

För filmsekvenser står valet också mellan 2d och 3d men i båda fallen kan man få en upplösning på 720p.

Operativsystemet är Android i kombination med HTC:s gränssnitt Sense. Under skalet hittar man en processor på 1,2 gigahertz.

HTC Evo 3D har stöd för turbo-3g och skulle kunna fungera i europeiska mobilnät. Men på HTC planerar man inte att sprida sin första 3d-modell på den globala marknaden.

- Den kommer inte i den nordiska reginen, den är bara avsedd för USA, säger Rikke Juul Hansen, HTC:s nordiska pr-chef, till Mobil.se.