Rullas ut nu

ICS-uppdatering till Galaxy S2 släppt

Nu kan svenska användare uppdatera Samsung Galaxy S2 till version 4.0 av Android.

Publicerad Uppdaterad

Efter motstridiga uppgifter från lokala Samsung-kontor i olika delar av världen kommer nu ett officiellt besked från Samsung i Sverige om man påbörjat utrullningen av en uppdatering som innehåller version 4.0 av Android, även kallad Ice Cream Sandwich (ICS).

Utseendemässigt innebär den nya mjukvaran inga stora skillnader eftersom Samsung använder sitt eget gränssnitt Touchwiz i sina Android-mobiler. Däremot ger den nya mjukvaran en del nya funktioner.

Bland annat kan man låsa upp telefonen med hjälp av kameran på framsidan, genom att den känner igen ansiktet på användaren. Det blir även lättare att se vilka funktioner och appar som är aktiva och att avsluta eller växla mellan dem.

ICS ger bättre möjligheter att hålla koll på hur stor mängder datatrafik som man använder sig av, exempelvis kan man sätta en gräns vid en viss nivå och bli påmind av mobilen när man är på väg att överskrida den gränsen.

Samtidigt uppger Samsung att stödet för flash försvinner i och med uppgraderingen. 

Uppdateringen är på 216 megabyte och kan därför en stund att ladda ner. Det går att ladda ner den direkt till mobil, alternativt kan man ansluta mobilen till en dator och använda sig av Samsungs program Kies.