Annons

Producent från Mumien

Ingress som tv-show

Spelet Ingress, där spelarna slåss om verkliga områden genom gps, kan komma att få en kompletterande tv-serie.

Publicerad Uppdaterad

Google har redan gett sig in i tv-marknaden med hjälp av Chromecast och Androidbaserade tv-apparater. Nu verkar det också som om de tillsammans med producenten Sean Daniels, som har arbetat som producent med James Jacks på filmserien Mumien, kommer att skapa en tv-serie som kompletterar spelet. Man har dock inte försökt sälja in serien hos några distribuerande tv-bolag ännu.

Ingress går ut på att spelare beger sig till platser i verkligheten som är registrerade i spelet för att fånga dem åt ett av två lag, Enlightened och Resistance. Större evenemang hålls där ibland flera tusentals personer har samlats för att träffas och fånga ett område tillsammans.

Studion som utvecklar spelet kallas Niantic Labs och de håller nu på att ta fram en tv-show baserad på spelet. Spelet har laddats ner över fem miljoner gånger och även i Sverige har appen fått fäste. Svenska hemsidorna för Enlightened och Resistance samt olika grupper inom dem finns att gå med i.

Enligt The Information så ska Google se på tv-serien som ytterligare en del av spelet, som ska påverka hur personer spelar Ingress. Utvecklingen till en tv-serie är i linje med spelets utveckling, där spelare kan få inspelade videomeddelanden av olika karaktärer inom spelets egna universum. Olika typer av videor och nyhetsuppdateringar baserade på vad spelare gör i Ingress laddas upp på spelets youtubekanal

Källa