Enligt dokument

Iphone 5 den 4 oktober

Allt mer tyder på att Apple inom kort visar upp en ny Iphone-modell. Ett dokument från AT&T antyder att den ska börja säljas den 4 oktober i år.

Publicerad Uppdaterad

Det är enligt påstådda interna uppgifter från amerikanska operatören AT&T som uppgifterna läckt ut. De erbjuder sedan en tid tillbaka försäkring för kunder som använder en Iphone och i nya villkor för denna försäkring kan man se att det kommer ut en ny enhet just den 4 oktober.

Det är webbplatsen 9to5mac som publicerar uppgifterna och de anger att premien för försäkringen höjs den 4 oktober i samband med att en förändring sker och det verkar som om en ny Iphone introduceras i AT&T:s sortiment då med ett försälningspris på 199 dollar. Uppgifterna bekräftar inte att en ny modell av Iphone börjar säljas då, men det är en klar indikation på när en ny Iphone kan komma ut.

Tidigare har Apple lanserat Iphone på sin utvecklarkonferens i San Francisco i juni, men efter vårens lansering av en vit Iphone 4 och även en modell med cdma så ligger man i år efter tidigare års tidsscheman. En ny version av operativsystemet i Iphone och Ipad, iOS 5 visades upp i juni istället för tidigare under våren och nu tyder det mesta på att Apple lanserar en ny Iphone i september och samtidigt gör iOS 5 som nu finns ute hos utvecklare i form av en betaversion tillgänglig för alla användare. Det stämmer överens med uppgifterna om att en ny Iphone därmed kan finnas i butik under oktober månad.