Jätteundersökning

"Iphone kraschar oftare än Android"

En ny undersökning sägs visa att appar till Iphone och Ipad kraschar oftare än till Android.

Publicerad:

6 feb 2012 - 11:12

Uppdaterad:

7 jan 2014 - 14:01

Det är analysföretaget Crittercism som undersökt hur ofta appar kraschar och måste startas om till Apples Ios, det system som körs på Iphone, Ipad och Ipod Touch, jämfört med Googles Android.

Mätperioden pågick mellan den första och femtonde december förra året och innefattade i stort sett samtliga versioner av de båda operativsystemen som släppts under de senaste åren (från Android 1.6 och Ios 3.1.3, som båda släpptes under 2009).

Slutsatsen de kunde dra från undersökningen är att appar till Apples system var något mer benägna att krascha än motsvarigheten till Android. Värt att notera är dock att den senaste utgåvan av Ios, 5.01, precis hade släppts när mätperioden inleddes. En ny version av operativsystemet brukar innebära att app-utvecklarna inte hunnit anpassa sina appar till p>Undersökningen kan, som med all statistik, alltså tolkas på väldigt många olika sätt samtidigt som mätmetoderna kan ifrågasättas. Men om du frågar Cittercism om vad det slutgiltiga likhetstecknet av undersökningen blev är det att appar till Ios kraschar en smula mer än varianten till Android.

.

.

 

.