Kinesiska Haier börjar sälja mobiler i Sverige

Uppdaterad Inom kort kommer den kinesiska IT-jätten Haier att börja sälja mobiltelefoner i Sverige. Bland annat har Haier flera mp3-spelare med inbyggd mobiltelefon. Dessutom tillverkar Haier Microsoft-smartphones.

Publicerad Uppdaterad

Minst fem av Haiers mobiltelefoner ska börja säljas i Sverige inom kort. Det berättar försäljningschefen Kim Damkær på T&A som fått den nordiska agenturen för Haiers mobiltelefoner.

M230 är en modell som ser precis ut som en mp3-spelare. Men det är också en mobiltelefon. Några sifferknappar finns inte, utan siffror matas in genom att man klickar på den tryckkänsliga färgskärmen. Det ska också gå att mata in text med handskrift på skärmen, med en pekpenna. På baksidan av den kombinerade mp3-spelaren och telefonen sitter en 2-megapixelkamera.

Haier HG-Z3 är en superliten mp3-mobil där hela underdelen av telefonen kan vridas runt ett halvt varv. HG-Z3 har också en 1,3-megapixelkamera. Konstruktionen är som Nokia 3250, men de är en klart mindre telefon.

En vikbar Haier-mobil är modellen HG-A60 som har Microsoft Windows Mobile som operativsystem och en 2-megapixelkamera. Den ska också ha fokus på business-användare och inbyggt stöd för Push Mail tack vare nya versionen av Windows Mobile.

Bland Haiers övriga Windows-mobiler kan nämnas A600 där skärmen kan vridas ett halvt varv till horisontellt läge. A600 har även stöd för 3D-spel och en 2-megapixelkamera.

En annan av Haiers Windows-mobiler är HG-A92 som har ett tangentbord kan dras ut från telefonen. Den har också mp3-spelare, 2-megapixelkamera och plats för minneskort (MicroSD/Transflash).

Tidigare har Haier på den svenska mobilmarknaden bara gjort sig kända med sina mobiltelefoner formade som pennor. Den senaste nuvarande pennmodellen heter Haier HG-P8 och är även utrustad med mp3-spelare, 1,3-megapixelkamera, bluetooth, FM-radio och OLED-skärm.

Haier_Z3.jpg