Mobilkopplade sensorer

Kuben mäter hemmet

Cubesensors ska öka produktiviteten och livskvaliteten i ditt hem med hjälp av mobilen.

Publicerad Uppdaterad

En liten kub med måtten fem centimeter runt om är lösningen på många problem med livskvalitet och produktivitet enligt skaparna bakom Cubesensors. Den lilla lådan är fullproppad med sensorer (accelerometer, termometer, barometer, fuktmätare och en sensor för att mäta luftkvalitet) tillsammans med trådlös uppkoppling via Wifi och ett batteri. 

Kuben, tillsammans med en basstation, molntjänst och tillhörande app (Ios och Android) samlar in och tolkar data från det rum den placerats i (tyvärr verkar den bara funka inomhus) för att ge dig tips och råd över vad du kan göra för att förbättra olika aspekter av din vistelse i det aktuella rummet. Exempelvis kan appen larma om det börjar bli lite dålig luft i rummet under ett möte och att du då kanske borde vädra för att förhindra att folk blir trötta och slöa.

Utöver att larma och ge tips om den aktuella miljön kan användaren givetvis även kolla data från kuben i lite mer renodlad form om så önskas.

Cubesensors ska släppas framåt sommaren till ett pris på 249 eller 349 beroende på om du vill ha två eller tre kuber tillsammans med basstationen.

Riktigt vad accelerometern gör i sammanhanget framgår inte riktigt, då data från den mest skulle kunna utläsas som ”nu är det jordbävning om du inte redan märkt det”. Samtidigt lär varken temperatur eller fukt ändras speciellt dramatiskt under en normal dag och då är sensorn för luftkvalitet den mest användbara, men då blir kuberna istället ganska dyra luftmätare.

Samtidigt är det kul att se allt fler mobilkopplade sensorer dyka upp för oss konsumenter i olika former.