Annons

Ny kameravärsting

Läckta bilder på Lumia 1030

Bilder har läckt ut på en ny kameravärsting från Microsoft. Nu är frågan om det är en kommande Lumia 1030 eller en prototyp av en nu nedlagd modell.

Publicerad Uppdaterad

I början av året gick ryktena heta om att Nokia arbetade på en uppföljare till superkameramobilen Lumia 1020 med kodnamn Goldfinger eller McLaren, som utöver ännu mer avancerad kamera skulle ha ny 3d-teknik för styrning med gester. När Microsoft påbörjade nedskärningar efter köpet av Nokias mobilproduktion fick ryktena en anna ton. Goldfinger/McLaren hade lagts ner, på grund av svårigheter att få geststyrningen att fungera som avsett och att komponenterna var för dyra. Detta innebar att Microsoft stod utan toppmodell för 2014.

Nu har bilder på en mystisk kameramobil från Microsoft dykt upp som skulle kunna vara en prototyp av den nedlagda McLaren, men också en ersättarmodell, en kommande Lumia 1030, som är tänkt att lanseras på mässan Mobile World Congress 2015.

Mycket talar faktiskt för det senare. McLaren/Goldfinger skulle ha haft mekanisk slutare och Xenonblixt, men prototypmobilen har fotolampa och ser ut att sakna mekanisk slutare. Dessutom står det "Prototype property of Microsoft Mobile" stämplat över hela mobilen, och då Microsoft lade ned Goldfinger/McLaren rätt snart efter att man köpt Nokias mobiltillverkning borde det snarare stå Nokia på existerande prototyper av denna modell.

Detta kommer ungefär samtidigt med ett annat overifierat rykte om Lumia 1030, som matchar mobilen på bilden. Enligt detta rykte får Lumia 1030 en sensor på 50 megapixel tillverkad av Toshiba, med en fjärde generationens kortpulsdiod för fotobelysning.

Det som faktiskt går att utläsa av bilderna utöver fotolampan är att prototypen har en skärmupplösning på 1920 x 1080 pixel, 2 GB RAM-minne, 32 GB lagringsminne och ett skal i aluminium. Vi hoppas få se denna mobil i färdigt skick på Mobile World-mässan i Barcelona i början av mars nästa år.

Källa