Nytt från Lenovo

Lanserat: Moto Z2 Play och fyra moduler

Lenovos modulära ekosystem MotoMods får sig en rejäl boost med en ny mobil och fyra nya moduler.

Publicerad Uppdaterad

Lenovos satsning på modulära mobiler i Moto Z-serien har varit mer uthållig än LG:s modulsatsning, och man har lovat att även årets mobiler ska ha samma modulformat.

Det får vi nu bevis för med Moto Z2 Play, en uppdaterad version av förra årets Z Play som är kompatibel med samma moduler. Skärmen är fortfarande 5,5 tum med 1920 x 1080 pixel, och till utseendet är mobilen snarlik, men den har blivit tunnare och lättare (6 mm, 145 gram) och i gengäld har vi förlorat det extrastora batteriet och får nöja oss med ett 3000 mAh-batteri. 3,5 mm-uttag för hörlurar finns, trots det tunna formatet. Chipsetet är en mycket blygsam uppgradering med Snapdragon 626 och telefonen ska släppas med både 32 gigabyte lagring och 3 gigabyte ram och i en konfiguration med 64/4 gigabyte.

Kameran har fått färre megapixel men större pixelstorlek på sensorn vilket borde ge bättre ljuskänslighet. Laserautofokusen ska också ha fått förbättrad räckvidd för snabbare bildtagning.

Den största yttre skillnaden förutom tjockleken jämfört med föregångaren är fingeravtrycksläsaren som är lite mer avlång, och kan konfigureras till kombinerad hem, bakåt- och flervalsknapp. Med tanke på hur blygsam uppdateringen av prestanda är känns Z2 Play mer som ett alternativ, tunnare med mindre batteri, än en ersättare till Z Play.

Lenovo släpper också fyra nya MotoMods, som fungerar med såväl den nya mobilen som de äldre Moto Z-modellerna. De fäster med magnetfäste mot baksidan av mobilen och sitter så hårt att man inte behöver oroa sig för att de ska lossna.

Moto Style Shell är denna gång mer än bara en snygg baksida, den tillför dessutom funktionen trådlös laddning, något vi undrade över varför inte de första Style Shells hade till att börja med. Skalet finns i flera varianter, bland annat träutförande.

Moto Game Pad är som det låter, en spelkontroll med dubbla styrspakar, styrkors och fyra knappar. Dessutom får du 1035 mAh extra batteri till din telefon.

Moto Turbo Power Pack är en 15-wattsladdare som ska ge mobilen 50 procents laddning på 20 minuter. Det är oklart om den även innehåller egen reservbatterikapacitet, men det verkar inte så.

JBL Soundboost 2 är en uppdaterad version av extrahögtalarna till Moto Z-familjen. Med inbyggt batteri får du upp till 10 timmars musikuppspelning och ljudkvaliten ska vara förbättrad.

Vi har ännu inga svenska priser på enheterna, och om lanseringsdatum vet vi bara att de kommer till Sverige senare i år. Med tanke på att Moto Z Play kostade cirka 4000 kronor när den släpptes väntar vi oss något liknande här.