Tar upp kampen

Lenovo storsatsar på mobiler och plattor

Lenovo, en av världens största PC-tillverkare, ska investera över motsvarande 5 miljarder kronor på en helt ny utvecklingsanläggning för smarta mobiler och surfplattor.

Publicerad:

7 maj 2012 - 16:00

Uppdaterad:

7 maj 2012 - 16:00

Enligt uppgifter till sajten Engadget vill Lenovo ta sig in på den lukrativa mobil- och surfplattemarknaden.

Därför planerar företaget att investera drygt 5,5 miljarder svenska kronor (800 miljoner dollar) i att bygga en helt ny utvecklingsanläggning i den kinesiska staden Wuhan.

Engadet skriver att denna anläggning ska fokusera helt och hållet på utveckling av smarta mobiler och surfplattor, menade för såväl den kinesiska som den internationella marknaden.

Men redan nu kan vi se att Lenovo har släppt - eller planerar att släppa - spännande produkter i båda segmenten. 

För en tid sedan kom  Lenovo Think Pad Tablet till Sverige. "Thinkpad Tablet hör till de absolut bästa Androidplattorna tack vare de många extra användningsområdena de medföljande apparna möjliggör", skrev Mobils Erik Mörner i sin recension.

Tidigare i vintras annonserade även Lenovo att man kommer att släppa Lenovo K800, en av världens första Androidlurar med Intenprocessor, under våren.

Lenovo K800 körs på en 1,6 GHz-processor (Atom Z2460), som är en del av Intels Medfield-plattform, skriver Swedroid. Utöver detta har K800 bland annat en 4,5-tums skärm (720p) och en kamera på 8 megapixel.

Mobilen planeras att släppas i Kina i slutet av maj, men det är ännu osäkert om den kommer att nå våra nordliga breddgrader.

Vad tror ni om Lenovo och deras satsning på mobiler och surfplattor?

.

.

 

.