Annons

2560 x 1440 pixel

LG:s nästa flaggskepp kan snart vara här

Allt mer tyder på att LG kommer att lansera sin nästa toppmodell redan i juni.

Publicerad Uppdaterad

Både HTC och Samsung har redan släppt nya flaggskepp i år. HTC har tidigare släppt sin uppdaterade version av One (M8) och Samsungs Galaxy S5 har precis landat hos operatörer och försäljare. Nu riktas blickarna mot LG som ännu inte har släppt några officiella uppgifter om en uppföljare till modellen G2. Det florerar dock rykten om att en eventuell G3 kan komma att släppas i juli i år, vilket stöds av flera läckor.

Pressbilden ovan kommer från @evleaks, och ska inte föreställa G3 utan LG Isai som är en modell för japanska operatören KDDI. Men likt Nokia Lumia Icon för Verizon som var snarlik den sedan lanserade Lumia 930 kan det röra sig om en variant på samma telefon. Av bilderna att döma ser modellen i alla fall ut att ha ovanligt tunna kanter kring skärmen, som för övrigt kan komma att ha 2K-upplösning på 2560x1440 pixlar om ryktena stämmer.The Verge säger sig till och med ha fått bekräftat från LG-representanter att telefonen kommer att ha denna upplösning. Troligt är även att modellen kan komma att drivas av en Qualcomm Snapdragon 801 klockad kring 2,5 Gigahertz tillsammans med grafikdelen Adreno 330. Bilden nedan sägs vara en skärmdump från LG G3:

Är bilden äkta bekräftar den skärmupplösningen och processorn (eftersom Adreno 330 sitter i Snapdragon 800 och 801). Det faktum att Snapdragon 801 används talar också starkt för att lanseringen är nära förestående, då uppföljaren Snapdragon 805 väntas börja säljas redan efter sommaren. Skärmens storlek i tum anges inte, men en ofta förekommande uppgift i ryktesfloran säger 5,5 tum, vilket gör det till en telefon i storleksklass mellan Galaxy S5 och Galaxy Note 3.

Om ryktena stämmer ser LG:s nästa flagskepp ut att kunna bli en värdig konkurrent till nuvarande toppmodeller från de andra stora tillverkarna. Mer information om LG G3 kan nog med stor sannolikhet dyka upp inom de närmaste veckorna.