Fler fitnessarmband

Loop – fitnessarmband från Polar

Finska Polar hakar på stegräknartrenden med deras nya armband Loop.

Publicerad:

27 sep 2013 - 11:58

Uppdaterad:

27 sep 2013 - 11:58

Det finns traditionella stegräknare som kopplar ihop sig med mobilen för en lite mer överskådlig och förenklande upplevelse, Som Fitbit och Withings Pulse. Samtidigt finns det motsvarigheter som placeras på handleden och mäter din rörelse under en dag därifrån, som Nike Fuelband eller Jawbone Up.

Nu hakar finska Polar på trenden, med ett eget armband under namnet Loop. Armbandet delar en hel del likheter med Nikes Fuelband sett till funktionalitet, fast utan Nikes Fuel Points som måttstock då.

Den främsta fördelen med Loop är att den kan prata med ett pulsband och således ge dig uppdateringar om det direkt via bandet. Pulsbandet i fråga bör vara Polars egna enligt tillverkaren, men vilket Bluetooth smart-band som helst funkar. Utöver puls är bandet även vattentätt ner till 20 meter. Det är något bättre än ”du kan typ duscha med det, men inte mer” som de flesta andra liknande produkter utlovar. 

Armbandet i sig plockar upp steg och använder sig av det för att analysera fram sträcka och brända kalorier och bandet mäter även din sömn. Alla data synkas sedan över bluetooth 4.0 (bluetooth smart) till din telefon. I utgångsläge finns bara en app för Ios, men Polar är väldigt nära en Androidversion också. En närmare förhandstitt går att finna här.

Prislappen landar på 109 dollar, så runt tusenlappen när den hittar till Sverige alltså. Det amerikanska släppdatumet är om någon vecka, men hur det ser ut med Sverige återstår att se.

.

.

 

.