Tyder på lansering i år

Mango i Nokias första Windows-mobiler

Det blir Mango-versionen som kommer att användas i Nokias första Windows-mobiler. Det betyder att de med stor sannolikhet lanseras det här året.

Publicerad Uppdaterad

Vid gårdagens presentation av den nya Windows Phone-versionen gick det inte att få något direkt svar på frågor om när Nokia ska presentera sin första Windows-mobil. Microsofts nordiska affärsområdeschef Peter Wissinger upprepade bara det standardsvar som Nokias representater också har gett, nämligen att man "räknar med volymer under 2012".

Det är med andra ord under nästa år som man planerar att sälja telefoner i större mängd. Om man samtidigt har planer på att sälja en mindre mängd redan i år vill varken Nokia eller Microsoft uttala sig om.

Vid ett pressmöte som hölls i New York igår avslöjade en av Microsofts representanter att Nokias första Windows-mobiler kommer att ha Mango-versionen av systemet under skalet. Under hösten ska Mango bli tillgängligt som en uppdatering till de Windows-mobiler som nu finns ute på marknaden och nya modeller från bland annat ZTE och Toshiba lär dyka upp lagom till julhandeln. Då kan man också anta att Nokia kommer att lansera en eller flera modeller, även om de kanske kommer att säljas i små mängder på utvalda marknader.

En trolig utveckling är sedan att Nokia och Microsoft presenterar ett antal nya modeller med Windows Phone 8 under Mobile World-mässan i februari nästa år.