Skal

Mer minne till Iphone 6

Sandisk Ixpand är ett alternativ för den som behöver mer lagringsminne men kan leva med extra tjocklek och tyngd.

Publicerad Uppdaterad

Apple har envisats med att inte ha sd-kortplats i företagets Iphones. Det är kanske inte ett problem om man ser till modellerna med 64 gigabyte och uppåt, men sitter man med en 16 gigabytes-variant så kan det utrymmet fyllas upp innan man hinner säga Cupertino. 

En potentiell lösning kan vara Sandisks Ixpand. Det är inte bara ett fodral som ska skydda Iphone 6 eller Iphone 6S, den ger den även tillgång till mer minne via Lightning-porten. Skalet finns i tre minneskonfigurationer, 32 gigabyte, 64 gigabyte och 128 gigabyte, och i fyra olika färgalternativ. 

Allt är dock inte en dans på rosor bara för att man har ett minnesskal på mobilen. Iphone kan nämligen inte direkt komma åt det extra lagringsutrymmet, istället får man använda Sandisks app. Den har dock några fördelar, som att den kan automatiskt säkerhetskopiera mobilens kamerarulle. Det går även lösenordskydda lagrad data, till den grad att informationen är skyddad även om den kopieras till en pc eller en mac och i det fallet krävs både lösenord och Sandisk programvara för att få åtkomst.

Ixpand kan även kompletteras med ett löstagbart 1900 mAh batteripack, men det säljs separat. 

Källa