Nytt från Lenovo

Miix2: Budgetplatta med Windows 8.1

Datorjätten Lenovo fortsätter att satsa på surfplattor. Nya Miix är en budgetplatta med Windows 8.1 som operativsystem.

Publicerad Uppdaterad

Under det senaste året har vi sett ett helt gäng Androidplattor från Lenovo, bland annat Nexus 7-utmanaren S5000.

Intel på insidan

Nu har den kinesiska tillverkaren bestämt sig för att ge Microsoft lite kärlek. På onsdagen lanserades nämligen en helt ny surfplatta som har döpts till Miix2. Bakom namnet döljer sig en 8-tumsplatta med nya Windows 8.1 som operativsystem.

Plattans åttatums-skärm har en upplösning på 800 gånger 1280 bildpunkter och stöd för multitouch på upp till tio fingrar. Under huven på plattan snurrar en fyrkärnig Intel Bay Trail T-processor som är baserad på Intels Atom S-arkitektur. Plattans lagringsminne ligger på imponerande 128 Gbyte, men för den som är i behov av mer minne än så, finns det även plats för microSD-kort på upp till 32 Gbyte. 

På baksidan av surfplattan hittar vi en 5-megapixelskamera, medan fronten pryds av videosamtalskamera med en kapacitet på 2 megapixel.

Släpps med penna

Miix2 körs med uppdaterade Windows 8.1, där bland annat nya Internet Explorer 11 gör premiär. I och med version 8.1 gör också den klassiska "Start"-knappen en comeback i Windows-sammanhang. Plattan kommer också förinstallerad med Office-mjukvara och en styluspenna.

Wifi-versionen av plattan ska finnas tillgänglig i vårt avlånga land från och med november. 3G-versionen dröjer lite och landar inte i butiker här förrän under december månad. Båda versionerna av Miix2 kommer att ha ett rekommenderat försäljningspris på cirka 2900 kronor.