5000 mAh

Moto E4 och E4 Plus lanserade

Moto E4, här till vänster får liksom Moto E4 Plus till höger mer metalldetaljer i designen. De tar därmed samma väg som tidigare lanserade Moto G-serien.

Mest intressant är det extrema batteriet.

Publicerad Uppdaterad

När Lenovo nu lanserar Moto E4 och E4 Plus får de båda budgetmobilerna bland annat mer metall i designen. Moto E4 har en skärm på 5 tum, medan systermodellen E4 Plus får en skärm på något större 5,5 tum. Upplösningen på de båda skärmarna är i sammanhanget snåla 720 x 1280, men så är det här också smartphones som båda kostar under 2000 kronor. BÅda teelfonerna ska börja säljas i Sverige den 20 juni och Moto E4 kostar då 1500 kronor medan Moto E4 Plus ska kosta 2000 kronor.

Extrem batterikapacitet

Båda telefonerna är utrustade med fyrkärniga Mediatek-processorer, något som är vanligt i den här prisklassen. Vanligt är dock inte alls det kraftfulla batteri på hela 5000 mAh som Moto G5 Plus utrustats med. Med tanke på prestandan bör det kunna resultera i en imponerande batteritid och Lenovo lovar även att telefonen, i alla fall i vissa delar av världen, på bara några minuter ska kunna snabbladdas för flera timmars användning. Enligt det pressmeddelande som gått ut kommer Moto E4 Plus levereras med en extra kraftfull laddare på 10W, men i Sverige får vi bara en med 5W. Moto E4 har ett mindre kraftfullt batteri på i sammanhanget mer normala 2800 mAh.

Olika specar

Till viss del skiljer sig specifikationerna för telefonerna beroende på var i världen den inhandlas. Utöver olika laddare i paketet är till exempel de NOrdamerikanska varianterna vattentåliga, men inte de modeller som levereras i resten av världen enligt pressinformationen.

Kamerorna i Moto E4 och Moto E4 är dock samma oavsett land. Moto E4 Plus har en 13 megapixelskamera medan Moto E4 får en på 8 megapixel. Båda har selfiekamera på 5 megapixel.

Telefonerna kommer som sagt ut i svenska butiker riktigt snart, den 20 juni och då alltså med prislappen 2000 kr för Moto E4 Plus och 1500 kr för Moto E4. Moto E-serien har tidigare varit en riktigt prisvärd telefonmodell med få kompromisser priset till trots så vi får se om Moto E4 och Moto E4 Plus för facklan vidare.