Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Lenovo-Chef:

Motorola 2016: Fingeravtrycksläsare och stora skärmar

En hög Lenovochef har avslöjat att alla företagets mobiler med Moto-märkning kommer att ha fingeravtrycksläsare och större skärm under 2016.

Publicerad:

12 jan 2016 - 11:39

Uppdaterad:

12 jan 2016 - 11:39

Det är Chen Xudong, Senior Vice President på Lenovo, som i en intervju med Tech Sina är ovanligt frispråkig kring vad som väntar i framtiden för Lenovos telefoner, inklusive de Moto-märkta lurar som säljs i Sverige. Specifikt nämner han att samtliga Moto-lurar under 2016 kommer att ha fingeravtrycksläsaare och en skärm på minst 5 tum.

För den som gillar lite mindre mobiler kan det komma som en besvikelse med de stora skärmarna, men knappast som en överraskning då Motorola länge dragit åt det hållet. Billigare telefoner med fingeravtrycksläsare är däremot en välkommen lösning för dem som vill se ett genomslag för fingeravtryck som betalningsmetod i butiker.

Enligt Chen Xudong ska också Lenovos och Motorolas mobila gränssnitt slås samman till ett nytt Androidgränssnitt som kommer att dyka upp först 2017. Det här lär knappast göra något Motorola-fan lycklig, då en del av populäriteten hos Moto-telefonerna är just att de inte har något pålagt eget gränssnitt. Lenovos Vibe-telefoner å andra sidan, gör rätt stora ingrepp på Googles standardsystem, genom att bland annat ta bort app-katalogen helt och köra enbart på startskärmar. Vad en korsning mellan dessa tillvägagångssätt är tänkt att bli kan vi inte föreställa oss.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!