Med dator-docka

Motorola Atrix till Sverige

Under hösten börjar Motorola sälja Atrix på den svenska marknaden. Den har en ovanligt högupplöst skärm, fingeravtrycksläsare och placerad i en docka kan den fungera som en bärbar dator.

Publicerad Uppdaterad

 Motorola lanserade Atrix i början av året och nu har man bestämt sig för att börja sälja den i Sverige. I mitten av oktober räknar man med att den ska finnas ute hos återförsäljarna. Någon uppgift om pris har vi i skrivande stund inte kunnat få fram, men sannolikt kommer den att hamna omkring 5000 kronor.

Det som främst skiljer Atrix från andra telefoner är möjligheten att använda den på samma sätt som en bärbar dator genom att placera den i en särskild docka som har både tangentbord och skärm.

Operativsystemet i Atrix är Android 2.3 med Motorolas eget gränssnitt. Att telefonen har den ovanligt höga upplösningen 960x540 bildpunkter gör att man inte behöver ändra upplösningen för att den ska passa laptop-dockans skärm. 

Förutom vanliga Android-appar kan man köra ett antal webb-appar för att till exempel läsa och  redigera office-dokument när telefonen sitter i dockan. Då kan man också välja att surfa med Firefox istället för standard-webbläsaren i Android.

Som ett alternativ till laptop-dockan finns också en mindre mulitmedia-docka som har anslutningar för externt tangentbord och bildskärm.

Motorola Atrix

System:

Android 2.3

Mått: 117,8x63,5x11,0 millimeter

Vikt: 135 gram

Skärm: 4 tum, 960x540 pixlar

Minne: 16 gigabyte intern lagring, klarar minneskort upp till 32 gigabyte

Kamera: 5 megapixel, led-blixt, vga-kamera för videochatt