Motorola hakar på retrotrenden - med antenn

Efter att Sony Ericsson återintroducerat luckan med W350 och Nokia återupplivat de utbytbara skalen med N79 verkar Motorola ha tänkt att det är retro som gäller och därför på sin kommande modell i776 återinfört den externa antennen. Vi på Mobil ställer oss tveksamma till tilltaget.

Publicerad Uppdaterad

Vi ska säga med en gång att även vi ser att det är något skumt med bilden på Motorola i776. För vart tar antennen vägen på bilden där telefonen är uppfälld? Trots det är det osannolikt att bilden skulle vara ett tilltag av en illasinnad photoshopare, för bilden ligger faktiskt uppe på den amerikanska mobilåterförsäljaren Targets webbsajt. Vi gissar därför att någon snarare varit för entusiastisk vid friläggningen av bilden på mobilen i öppet läge.

Annars är det inte mycket som är känt om telefonen. Den är ännu inte officiell, och Targets webbsida där bilderna och specifikationerna ligger på är provisorisk och inte externt länkad. Enligt de uppgifter som finns har telefonen inbyggd gps, och ungefär fär slutar det roliga, för övriga funktioner som nämns är textmeddelanden, 600 poster i adressboken, och en standbytid på ynkliga 84 timmar.

Och så en extern antenn, då. Mobilredaktionen har förtvivlat försökt leda i bevis att detta i själva verket skulle vara en gammal modell som av misstag hamnat på webben, men eftersökningarna har bara lett till ytterligare bekräftelse på att telefonen är en existerande kommande modell.

Om det trots allt verkar för osannolikt för att vara sant, glöm då inte att Motorola är företaget som våren 2008 lanserade en bilmonterad mobiltelefon.