Med Jelly Bean

Nexus 7 - Googles platta i prestanda-test?

På en sajt som samlar resultat av prestanda-tester verkar Googles kommande platta i Nexus-serien ha lämnat spår efter sig.

Publicerad Uppdaterad

Att en modell dyker upp på en webbsida som visar resultat av ett benchmark-test är givetvis inget direkt bevis för att den existerar. Men enheten dykt upp bland resultaten från  Rightwares benchmark-test skulle mycket väl kunna vara den surfplatta som Google har på gång.

Enligt tidigare uppgifter ska Asus vara den tillverkare som valts ut av Google för att bygga den 7 tum stora plattan. Att namnet på hårdvaran är "grouper" (en sorts havsaborre) stämmer också med Googles vana att använda fisksorter som arbetsnamn för sina Nexus-modeller.

Modellnamnet som visas är Nexus 7 och plattan ska vara försedd med den kommande Jelly Bean-versionen av Googles operativsystem. Många har väntat sig att Jelly Bean skulle vara version 5.0 av Android. Men nu ser det ut som Google istället släpper version 4.1 som nästa version och att det är den versionen som fått namnet Jelly Bean.  

Utöver att skärmen har upplösningen 1280x768 är plattan som testats utrustad med en fyrkärnig Nvidia-processor av typen Tegra 3 med klockfrekvensen 1,5 gigahertz.