Hint om nästa Lumia

Nokia Lumia Icon: USA-specifik toppmodell

Nokias senaste toppmodell Lumia Icon släpps endast hos Verizon, men ger kanske en fingervisning om vad man kan visa upp på Mobile World-mässan om två veckor.

Publicerad Uppdaterad

Nokia Lumia Icon har i princip samma specifikationer som plableten Lumia 1520 som börjar säljas i dagarna, men i ett smidigare format. Skärmen är på fem tum (1920 x 1080 pixel) och vikten 166 gram. Chipsetet Snapdragon 800 med fyrkärnig 2,2 GHz-processor finsn där och kameran på 20 megapixel har utrustats med en del men inte alla av de trick som kameran i Lumia 1020 kan. Telefonen har inbyggd trådlös laddning, men saknar plats för minneskort. Operativsystemet är naturligtvis Windows Phone 8. Intressant att notera är att den extra kolumn med tiles på startskärmen som Nokia Lumia 1520 fick följer med även till det mindre formatet.

Lumia Icon är en modell som är specifik för den amerikanska operatören Verizon, och den kommer inte att säljas utanför USA. Men måndag morgon den 24 februari håller Nokia en presskonferens på Mobile World-mässan i Barcelona, där de rimligen kommer att visa upp nya produkter. En inte alltför vågad gissning är att en av dem kommer att vara en internationell version av Lumia Icon, med annan design på skalet.