Nu börjar Facebook-mobilen säljas

Nästa vecka börjar den nya Facebook-mobilen att säljas i England och Australien. Förutom Facebook har mobilen bland annat Skype och musiktjänsten Last.fm. Den nya mobiltillverkaren INQ Mobile säljer den tillsammans med Tre och fri data och fria sms ingår i månadsavgiften, om man köper telefonen med abonnemang.

Publicerad Uppdaterad

INQ1 är den nya mobiltillverkaren INQs första mobiltelefon. INQ har startats av mobiloperatören Tres ägare Hutchison, och även i Sverige kommer Tre att sälja INQ1.

- Men vi får in den först i januari. Det är bara i England och Australien den börjar säljas nästa vecka, säger Erik Hörnfeldt på Tre.

INQ Mobile har under produktionen av INQ1 haft ett tätt samarbete med internettjänster som Facebook, Last.fm och Skype.

- Vi är lyckliga över samarbetet med INQ och väldigt imponerade över vilken bra facebookupplevelse det blir i INQ1, säger Facebook-chefen Mark Zuckerberg i ett pressmeddelande idag.

INQ1 har även musiktjänsten Last.fm, Windows Messenger och Skype installerat. Telefonen säljs i England med fri data och fria sms. Användaren betalar 15 pund i månaden för detta, och får då även ett visst antal samtalsminuter.

- Om vi ska sälja den med fri data i Sverige också är inte bestämt, men vi har tidigare testat att sälja Samsung Touchwiz och HTC Touch Diamond med data-abonnemang, med goda erfarenheter, säger Erik Hörnfeldt på Tre.

Priset på INQ1 i Sverige är inte bestämt, men i England kostar den 80 pund, vilket motsvarar 990 kronor, om man köper den kontant utan abonnemang. Den ingår med valfritt abonnemang.

INQ1 är i övrigt en utdragbar mobil med 3-megapixelkamera. Displayen är på 2,2 tum. Telefonen har Turbo 3G för datahastigheter upp till 3,6 mbit/s. Taltiden är 324 minuter och standby-tiden 329 timmar, enligt Tre.

Källa