Het kandidat i mellansegmentet

Nu kommer Honor 7X till Europa

Huaweis Honor 7X presenterades i Kina redan i oktober, men nu har enheten fått sin officiella lansering i resten av världen. I Europa har förhandsbestälnningarna redan öppnat och telefonen kommer att finnas i butikerna den 14 december.

Publicerad Uppdaterad

Huruvida Honor 7X kommer att nå några framgångar i Sverige återstår att se. Norden är en notoriskt trög marknad när det gäller just telefoner i mellansegmentet. Men att varumärket Honor har ett starkt fäste råder dock inget tvivel om, så möjligen kan det här bli en telefon att räkna med. Honor 7X är hur som helst att betrakta som en het kandidat i segmentet. 

Sober design

7X bjuder på en trendriktig design med åtminstone hyfsat smala kanter på kortsidorna och mycket smala kanter längs långsidorna. Faktum är att 5,93-tumsskärmen på Honor 7X – åtminstone om man får tro Huawei – bjuder på högst procentuell andel skärmyta på fronstycket av alla enheter i segmentet, närmare bestämt 82,9 procent. Upplösningen är Full HD och bildförhållandet 2:1. På baksidan hittar man den sedvanliga fingeravtrycksläsaren och en dubbelkameralösning.

Åttakärnig processor

Under skalet sitter ett åttakärnigt Kirin 659-chipset och 4 GB arbetsminne. Lagringsutrymmet ligger på 64 GB och batteriet har en kapacitet på hyggliga 3 340 mAh. Dubbelkameralösningen är lite speciell, med en 16-megapixelssensor som står för grovjobbet och en extra 2-megapixelssensor var uppgift är att fånga djupet i bilden. Selfiekameran har en upplösning på 8 megapixlar. Telefonen är snarlik den tidigare lanserade Huaei Mate 10 Lite till specifikationerna, men har annan design.

Telefonen kommer med Android Nougat och Huaweis eget EMUI 5.1-gränssnitt. Priset i Europa ligger på 299 Euro, vilket skulle motsvara cirka 2 520 kronor. Något svenskt pris har vi dock ingen uppgift om i nuläget. 

Källa