Surfplatta för 1 190 kronor

Nya Acer B1 – budgetplatta med 3G

Alldeles nyss presenterade Acer andra generationen av surfplattan Iconia B1, som kommer att bjuda på till synes vettiga prestanda till en prislapp på 1 200 kronor.

Publicerad Uppdaterad

I detta nu håller Acer ett stort pressevent i New York för att presentera årets produkter och Mobils David Boda finns på plats för att inom kort ge er några närmare tittar på vad företaget visar upp. Bland annat har de presenterat andra generationen av surfplattan Iconia B1, som släpps i juni. Jämfört med första generationen har plattan bland annat fått ny design.

Plattan är en sjutumsmodell med det riktigt hyggliga startpriset på 1 190 kronor. För det får du en dubbelkärnig processor på 1,2 gigahertz, tyvärr ännu av okänd modell, och en gigabyte arbetsminne samt åtta gigabyte lagringsutrymme. Det ska även släppas en fyrkärnig motsvarighet ungefär samtidigt för ett än så länge okänt pris.

Någon månad senare dyker även en 3G-modell av plattan upp så att du ska kunna surfa även på resande fot, inte heller den har något fast pris ännu, men räkna med några hundralappar över Wifi-modellerna.

Samtliga enheter levereras med Android Jelly Bean, dock oklart om det rör sig om version 4.1 eller 4.2. Både Wifi- och 3G-modellerna kommer att levereras med antingen åtta eller 16 gigabyte lagringsutrymme som kan utökas med micro SD-kort.

Detaljer om vilken processor det rör sig om, upplösning på skärmen eller vilka prislappar övriga modeller i Iconia B1-serien kommer att få återstår att se. Förhoppningsvis har vi mer konkret information redan inom några timmar.