Xiaomi-lansering

Nya Mi Note 2 liknar Note 7

Xiaomi lanserar Mi Note 2 som har några gemensamma drag med konkurrenten Samsungs fallerade Note 7. Förhoppningsvis gäller inte det batteriet.

Publicerad Uppdaterad

Mi Note 2 har en rundad skärmkant och de säger sig vara "en av de första tillverkarna i världen" att erbjuda detta. Det ska man nog helt enkelt tolka som att de erkänner att Samsung var först. Xiaomi har valt att använda ett ”3d-böjt glas” och en flexibel Oled-skärm för att åstadkomma rundningen, vilket låter som det Samsung också gör i sina Edge-modeller. Även kanterna på mobilens baksida är rundade, förmodligen för att ge en behagligare känsla när man håller enheten in handen.

Skärmen, som har full hd-upplösning, är på 5,7 tum och utgör 77,2 procent av mobilens framsida. Mobilens motor är ett Snapdragon 821-chippset med processorn klockad till 2,35 gigahertz. Huvudkameran är en 22,56 megapixelvariant och det finns en 3-axlad gyro-bildstabilisator för 4K-video. Selfiekameran är på 8 megapixel. Båda kamerorna har en F/2.0-bländare. 

När det gäller uppkopplingsmöjligheter så verkar Mi Note 2 ha allt mellan himmel och gjord. Den har bland annat stöd för 37 olika LTE-frekvensband. Precis som Xiaomi Mi Max så har mobilen även en 192 khz, 24-bitars-DAC för hd-ljud. Batteriets kapacitet är 4070 mAh och den stödjer snabbladdning. Minneskonfigurationen på den versionen som verkar komma att säljas utanför Kina är 6 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagringsminne. Mi Note 2 kostar 3499 kinesiska Yuan (cirka 4620 kronor). 

Källa