Satsar på Nexus

Osäker framtid för Android Silver

I våras beskrevs Android Silver som en utveckling av Google Play Edition – en serie premiummobiler med hundra procent Google i gränssnittet. Nu ser det ut som att vi får nya Nexus-mobiler istället.

Publicerad Uppdaterad

Mobilerna i Android Silver-serien skulle erbjuda den bästa hårdvaran, men till skillnad från dagens flaggskepp från Samsung, LG, Sony med flera skulle Google behålla kontrollen över gränssnittet och de inkluderade apparna. Flera analytiker drog slutsatsen att Android Silver skulle innebära slutet för Nexus-serien. Google har dock aldrig bekräftat planerna och enligt färska rapporter finns det inte mycket substans kvar i Android Silver-projektet.

Enligt webbplatsen The Information ändrades strategin när försäljningschefen Nikesh Arora lämnade Google för Softbank. Arora ansvarade för kontakterna med de tillverkare som skulle ha levererat Android Silver-mobilerna. De begränsade framgångarna med Google Play Edition sägs också ha bidragit till beslutet att återgå till Nexus-serien.

Ryktena avseende Android Silver blev aldrig så konkreta att några specifika tillverkare eller kommande modeller pekades ut. När det gäller Nexus ser det däremot ut som att vi får se en ny surfplatta – Nexus 9 från HTC – och en mobil från Motorola senare i år.

Källa