Supertunn från Alcatel

OT Idol Ultra: Världens tunnaste mobil?

Med en tjocklek på ringa 6.45 millimeter påstår Alcatels att nya One Touch Idol Ultra är den smalaste telefonen i världen.

Publicerad Uppdaterad

På måndagseftermiddagen presenterade Alcatel sin nya serie One Touch Scribe HD på CES-mässan, som hålls just nu i Las Vegas. Med det visade sig att franska Alcatel faktiskt hade mer att bjuda på än så. En kort stund senare valde man nämligen att även lansera Alcatel One Touch Idol Ultra. Bakom det långa och något krångliga namnet döljer sig en telefon som är minst sagt imponerande tunn.

Saknar mikroSD-plats

Alcatel One Touch Ultra är 4,7-tums telefon med super amoledskärm (PenTile, upplösning 1080 x 720 pixel) och Android 4.1 Jelly Bean. Själva hjärtat i enheten är en 1.2GHz dubbelkärnig processor med 1 gigabyte i ram-minne. Modellen har en minneskapacitet på 8 gigabyte, och saknar plats för mikroSD-kort. 

På baksidan av telefonen finner vi en 8 megapixelskamera. Den som vill använda Alcatel One Touch Ultra för att ringa videosamtal har en 1.3-megapixelkamera till sitt förfogande.

6,45 millimeter tjock

Det var dock inte ovan nämnda specifikationer som fick många att höja på ögonbrynen när Alcatel visade upp One Touch Ultra. Det var istället telefonens tjocklek - eller snarare brist på just detta - som fick många att bli imponerade. 

Alcatel One Touch Ultra mäter nämligen endast 6,45 millimeter från kant till kant på det tunnaste stället. Men för att kunna göra en så pass tunn konstruktion har Alcatel fått offra hörluringången på 3,5 millimeter, vilken är standard på de flesta av dagens mobiltelefoner. För att kunna använda hörlurar och andra 3,5mm-tillbehör måste man köpa en separat mikroUSD-adapter, skriver PhoneArena.com.

[Uppdatering 8 januari] Mobil.se har fått besked om att Alcatel One Touch Idol Ultra är aktuell för Sverige. När telefonen släpps på den svenska markanden är dock ännu oklart.

Källa