Förstår vad du säger

Quick Voice – LG:s svar på Siri och S Voice

Nu kommer även LG med en funktion som ska kunna förstå och reagera när användaren pratar med telefonen.

Publicerad:

20 jun 2012 - 09:50

Uppdaterad:

20 jun 2012 - 09:50

Efter att Apple lanserat Siri och Samsung nyligen lanserade S Voice som en av de nya funktoinerna i Galaxy S3 har nu även LG bestämt sig för att ge sig in på området för smarta, röststyrda funktioner.

Quick Voice, som LG kallar sin lösning, ska i likhet med Siri och S Voice inte bara kunna uppfatta ett litet antal röstkommandon utan kunna tolka och förstå när man användaren pratar vanligt medd telefonen för att få svar på frågor eller få telefonen att utföra saker.

Quick Voice ska bland annat kunna användas för att starta appar, skicka meddelanden eller ringa samtal. Funktionen ska även kunna ge svar på frågor om exempelvis aktiekurser. En funktion som LG särskilt lyfter fram inför lanseringen på koreanska marknaden är möjligheten att ta fram information om månens faser genom att omvandla vanliga datum till datum i en månkalender.

Sydkorea blir alltså först med Quick Voice, som ska rullas ut genom uppgraderingar till vissa telefonmodeller under juni och juli. Troligen kommer funktionen även att introduceras i Europa senare i år. 

.

.

 

.