Kommer den hit?

Rykte: Större skärm och batteri i Galaxy note 6

Samsungs kommande topplur börjar ta form i ryktesväg.

Publicerad Uppdaterad

Precis som de flesta andra spekulanter på Samsungs Note-serie begriper vi fortfarande inte varför Note 5 inte släpptes här och vi kan bara hoppas att Note 6 skärper till sig på den fronten. Precis som tidigare år ryktas det nämligen bli ett riktigt monster. Enligt de senaste uppgifterna har vi ett 4000 milliampere starkt batteri (samma kapacitet som Huawei Mate 8 exempelvis) som ska klara av att driva en 5,8 tum stor skärm tillsammans med Qualcomms kommande Snapdragon 823-chip, vilket i sin tur ska vara en upphottad variant av det befintliga 820-chippet. Trots en större skärm ska dock upplösningen stanna på 2560x1440 pixel. Det sägs även att det blir Samsungs första mobil med sex gigabyte arbetsminne, något som enstaka kinesiska tillverkare har börjat stoppa in i sina skrytmodeller nu under våren. Med lite tur stämmer även ryktet om att vi kommer få se 256 gigabyte lagringsutrymme i telefonen, men med tanke på att just lagringen brukar trissa upp priserna rätt rejält kanske vi inte ska hoppas för mycket.

Kameran sägs bli ungefär densamma som i Galaxy S7 på 12 megapixel och för första gången ryktas Note-serien få sin första vattentäta telefon, även det plockat från galaxy S7.

Uppgifterna just nu pratar om ett släpp innan IFA-mässan, så långt innan som nu under sommaren faktiskt. Nu får vi bara hoppas att den faktiskt kommer hit också.