Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Bakslag för Apple i Samsung-tvisten

"S2 inte längre del av rättegången"

De internationella versionerna Galaxy S, S2 och Galaxy Ace inte längre är en del av den stora rättegången mellan Apple och Samsung, har en domare slagit fast.

Publicerad:

14 aug 2012 - 11:48

Uppdaterad:

14 aug 2012 - 11:48

Just nu rasar en stor rättegång mellan Apple och Samsung i USA. Mobil.se har tidigare rapporterat att Apple lagt fram bevis för att Samsung ansåg att deras Galaxy S skulle varit bättre om den var mer som en Iphone. Apple har tidigare presenterat en lista på Samsung-enheter som man anser gör intrång på patent och upphovsrätt. Bland annat har Galaxy S, S2 och Galaxy Ace funnits med på denna lista - fram tills nu.

I dag har nämligen Domare Lucy Koh fastslagit att juryn inte längre ska ta ställning till några frågor om huruvida Samsung i och dessa tre modeller, har kopierat Iphone:s så kallade trade dress, vilket är ett juridiskt uttryck som avser en produkts helhetsintryck inklusive utseende och image.

Detta efter att Samsung hållit ett timslångt anförande, där man argumenterade för att Galaxy S , S2 och Ace inte borde inkluderas på tidigare nämnda lista från Apple. Ingen av de tre nämnda produkterna salufördes av i USA av Samsung eller någon av Samsungs dotterbolag, då teleoperatörerna i landet fick egna varianter att sälja, Den pågående rättegången ska endast beröra enheter funnits till försäljning i USA, påpekade Samsung i sitt anförande.

Samsung fick rätt av domare Koh, som konstaterar att Apple inte tillräckligt visat på varför internationella versioner ska vara en del av rättsfallet.

Under gårdagen presenterades ett dokument i rättsalen, som visar Samsungs chefsdesigner Sungsik Lee menade att företaget bör ta lärdom av hur Iphone har förändrat mobilbranschen, skriver Idg. Dokumentet bestod av ett e-postmeddelande från 2 mars 2010, som skickades ut till Samsungsungchefer en månad innan lanseringen av Galaxy S. 

I e-mejlet skrev chefsdesignern Lee att Samsung torde ta lärdom av Apples design av Iphone, men poängterar även att Samsungs framtida telefoner inte bör kopiera från Iphone.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Kompromisslöst kvalitetsbygge

  ZTE har lyckats med konststycket att bygga en gedigen kvalitetslur med få besparingar och samtidigt hålla priset på en attraktiv nivå.

  28 sep 2016 - 10:37
 • Utmärkt träningshjälpmedel

  Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  28 sep 2016 - 10:25
 • Xiaomi

  Den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi har lanserat två nya enheter som båda har Snapdragon 821 chippset på insidan.

  27 sep 2016 - 16:10

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Senaste apptestet

Hetaste tillbehöret

 • Ios 10.0.2

  Utan uppdateringen kan kontrollknapparna på Iphones nya digitala hörlurar sluta att reagera.

  27 sep 2016 - 08:00
 • Klarsynt av Sony

  Sony Xperia XZ innebär en nyordning på flera sätt. Framför allt är det tydligt när vi tittar på kameran och på designen.

  27 sep 2016 - 06:34
 • Gör retrografik av dina bilder

  Om du har längtat efter att kärleksfullt konvertera dina bilder till hur de skulle sett ut på din allra första dator har du lösningen här.

  26 sep 2016 - 18:33

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!