Bakslag för Apple i Samsung-tvisten

"S2 inte längre del av rättegången"

De internationella versionerna Galaxy S, S2 och Galaxy Ace inte längre är en del av den stora rättegången mellan Apple och Samsung, har en domare slagit fast.

Publicerad:

14 aug 2012 - 11:48

Uppdaterad:

14 aug 2012 - 11:48

Just nu rasar en stor rättegång mellan Apple och Samsung i USA. Mobil.se har tidigare rapporterat att Apple lagt fram bevis för att Samsung ansåg att deras Galaxy S skulle varit bättre om den var mer som en Iphone. Apple har tidigare presenterat en lista på Samsung-enheter som man anser gör intrång på patent och upphovsrätt. Bland annat har Galaxy S, S2 och Galaxy Ace funnits med på denna lista - fram tills nu.

I dag har nämligen Domare Lucy Koh fastslagit att juryn inte längre ska ta ställning till några frågor om huruvida Samsung i och dessa tre modeller, har kopierat Iphone:s så kallade trade dress, vilket är ett juridiskt uttryck som avser en produkts helhetsintryck inklusive utseende och image.

Detta efter att Samsung hållit ett timslångt anförande, där man argumenterade för att Galaxy S , S2 och Ace inte borde inkluderas på tidigare nämnda lista från Apple. Ingen av de tre nämnda produkterna salufördes av i USA av Samsung eller någon av Samsungs dotterbolag, då teleoperatörerna i landet fick egna varianter att sälja, Den pågående rättegången ska endast beröra enheter funnits till försäljning i USA, påpekade Samsung i sitt anförande.

Samsung fick rätt av domare Koh, som konstaterar att Apple inte tillräckligt visat på varför internationella versioner ska vara en del av rättsfallet.

Under gårdagen presenterades ett dokument i rättsalen, som visar Samsungs chefsdesigner Sungsik Lee menade att företaget bör ta lärdom av hur Iphone har förändrat mobilbranschen, skriver Idg. Dokumentet bestod av ett e-postmeddelande från 2 mars 2010, som skickades ut till Samsungsungchefer en månad innan lanseringen av Galaxy S. 

I e-mejlet skrev chefsdesignern Lee att Samsung torde ta lärdom av Apples design av Iphone, men poängterar även att Samsungs framtida telefoner inte bör kopiera från Iphone.

.

.

 

.