Bakslag för Apple i Samsung-tvisten

"S2 inte längre del av rättegången"

De internationella versionerna Galaxy S, S2 och Galaxy Ace inte längre är en del av den stora rättegången mellan Apple och Samsung, har en domare slagit fast.

Publicerad:

14 aug 2012 - 11:48

Uppdaterad:

14 aug 2012 - 11:48

Just nu rasar en stor rättegång mellan Apple och Samsung i USA. Mobil.se har tidigare rapporterat att Apple lagt fram bevis för att Samsung ansåg att deras Galaxy S skulle varit bättre om den var mer som en Iphone. Apple har tidigare presenterat en lista på Samsung-enheter som man anser gör intrång på patent och upphovsrätt. Bland annat har Galaxy S, S2 och Galaxy Ace funnits med på denna lista - fram tills nu.

I dag har nämligen Domare Lucy Koh fastslagit att juryn inte längre ska ta ställning till några frågor om huruvida Samsung i och dessa tre modeller, har kopierat Iphone:s så kallade trade dress, vilket är ett juridiskt uttryck som avser en produkts helhetsintryck inklusive utseende och image.

Detta efter att Samsung hållit ett timslångt anförande, där man argumenterade för att Galaxy S , S2 och Ace inte borde inkluderas på tidigare nämnda lista från Apple. Ingen av de tre nämnda produkterna salufördes av i USA av Samsung eller någon av Samsungs dotterbolag, då teleoperatörerna i landet fick egna varianter att sälja, Den pågående rättegången ska endast beröra enheter funnits till försäljning i USA, påpekade Samsung i sitt anförande.

Samsung fick rätt av domare Koh, som konstaterar att Apple inte tillräckligt visat på varför internationella versioner ska vara en del av rättsfallet.

Under gårdagen presenterades ett dokument i rättsalen, som visar Samsungs chefsdesigner Sungsik Lee menade att företaget bör ta lärdom av hur Iphone har förändrat mobilbranschen, skriver Idg. Dokumentet bestod av ett e-postmeddelande från 2 mars 2010, som skickades ut till Samsungsungchefer en månad innan lanseringen av Galaxy S. 

I e-mejlet skrev chefsdesignern Lee att Samsung torde ta lärdom av Apples design av Iphone, men poängterar även att Samsungs framtida telefoner inte bör kopiera från Iphone.

 

Aktuellt just nu

  Missa inte

  Hetaste apparna

  Senaste krönikan

  Mest kommenterat

  Senaste testet

  Senaste apptestet

  Tipsa Mobil

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Mobils nyhetsbrev

  Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

  Registrera dig här!

  Om Mobil

  Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

  Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

  Mer om Mobil här.

  Vi är Mobil

  Kontakta Mobils redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet