Bildspecial: Metallinramad Samsung-mobil

Samsung Galaxy Alpha till Sverige i september

Galaxy-serien får nytillskott av Alpha och bjuder på nytänk för utformningen från Samsung sida.

Publicerad Uppdaterad

Det har ryktats om en metallinramad Samsung-mobil en längre tid och nu har Samsung officiellt lanserat telefonen, Samsung Galaxy Alpha, vilken kommer finnas tillgänglig hos svenska återförsäljare med start den 12 september.

Samsung själva beskriver det som att man genom mobilsläppet omdefinierar sin mobildesign, och onekligen ser telefonen tack vare metallinramningen inte ut som något Samsung har släppt tidigare. Prestanda för telefonen placerar den dock inte i klass med nuvarande toppmodeller på Androidmarknaden - trots att man skulle kunna tro det med tanke på prislappen på 5 900 kronor.

Den Android 4.4.4-baserade enheten är utrustad med åtta processorkärnor i uppsättningar om fyra kärnor på 1,8 gigahertz och fyra kärnor på 1,3 gigahertz. På baksidan sitter en kamera med 12 megapixel medan kameran på framsidan leverar 1,3 megapixel. Den NFC-utrustade enheten är även försedd med en fingeravtrycksläsare. Skärmen på Samsung Galaxy Alpha mäter 4,7 tum till storleken och har en upplösning på 1280 x 720 punkter.

Arbetsminnet är 2 gigabyte stort och det finns 32 gigabyte utrymme för intern lagring - däremot finns ingen plats för minneskort i den. Batterikapaciteten anges till 1 860 milliampere.

Källa